Ulje crnog kima kapsule 180x500mg Zein

28,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Ulje crnog kima (egipatsko hladno cijeđeno), dobiva se iz sjemenki jednogodišnje biljke iz porodice žabnjaka (Ranunculaceae). Ulje sadrži veliki broj djelotvornih tvari: eterično ulje, enzime, vitamine i esencijalne masne kiseline. Kapsule crnog kima koriste se kao jedan od najvrjednijih dodataka prehrani koje nam služe kao pomoć u jačanju otpornosti organizma.

Ulje crnog kima dokazano je korisno kao pomoć u regulaciji i osnaživanju imunološkog sustava, naročito kod alergija.

Povoljno djeluje na kožu i probavni sustav.

Crni kim ima imunomodulatorno djelovanje, što znači da pojačava ili smanjuje reakciju imuniteta, ovisno o stanju organizma. Jačanje rada imuniteta ključno je za obranu protiv vanjskih napadača – virusa, bakterija, gljivica i parazita. Snažno imunomodulatorno djelovanje ulja crnog kima ključno je i u tretiranju alergija, multiple skleroze, Crohnove bolesti, dijabetesa, dermatitisa i psorijaze.

Ulje crnog kima prirodan je antihistaminik i jedan od najpopularnijih prirodnih lijekova za liječenje i prevenciju alergija. Potrebno ga je početi koristiti nekoliko mjeseci prije sezone alergija, da bi se organizam unaprijed pripremio. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma, pa čak i kompletnog izlječenja.

Djelotvorno je i u liječenju bolesti dišnih organa uključujući astmu, hripavac, bronhitis i upalu grla.

Crni kim je prirodni antibiotik koji nema štetnih posljedica. Koristi se kod različitih infekcija i upala, a djelotvoran je i protiv gljivica i parazita. Pokazao se učinkovitim protiv E.coli, pa se primjenjuje i u liječenju urinarnih infekcija.

Ulje crnog kima pomaže održavati zdravlje mikroflore želuca i crijeva te stimulira rad bubrega i jetre. Pročišćava probavni sistem (posebice detoksicira crijeva te ubija parazite u njima). Često se koristi u borbi protiv gljivičnih oboljenja poput kandide, gdje opet dolazi do naglaska njegov učinak na imunitet. U tom se slučaju uzima lokalno i oralno.

Ulje crnog kima koristi se u njezi kože, kose i noktiju te pomaže kod njihovih oboljenja. Vanjska primjena djeluje kod gljivica na noktima i stopalima, dermatitisa, neurodermatitisa, gubitka kose, psorijaze, impetiga, akni te kroničnih i alergijskih upala.

Način primjene:

2 puta dnevno po 3 kapsule uz dosta tekućine uz obrok.

Pakiranje:

180 kapsula

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.