RELAXAN DREAMS TBL. A30

14,90 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Relaxan dreams namijenjen je regulaciji nesanice, isprekidanog sna te poremećaja sna uslijed nagle promjene vremenskih zona. Djeluje umirujuće pa san traje duže, a rijeđi su i prekidi sna tokom noći.

Opis

Relaxan dreams, dodatak prehrani – Prirodni proizvod za miran i kvalitetan san.

Sastav
1 film tableta sadrži:

  • 1 mg melatonina;
  • 125 mg ekstrakta korijena odoljena (Valeriana officinalis);
  • 80 mg ekstrakta cvijeta pasiflore (Passiflora incarnata);
  • 50 mg ekstrakta listova matičnjaka (Melissa officinalis);
  • 50 mg ekstrakta češera hmelja (Humulus lupulus L);
  • 50 mg magnezij oksida (as magnesium oxide);
  • 4 mg vitamina B6.

Mehanizam djelovanja
Relaxan dreams je efikasan spoj supstanci biljnog porijekla (uz dodatak vitamina B6 i magnezija) i hormona melatonina namijenjen regulaciji nesanice, isprekidanog sna te poremećaja sna uslijed nagle promjene vremenskih zona. Djeluje umirujuće i opuštajuće te omogućuje brže uspavljivanje i smanjenu učestalost buđenja tokom noći.
Odoljen se koristi kod nervne napetosti, tjeskobe, razdražljivosti i stresa a ispoljava sedativno (smirujuće) i spazmolitičko dejstvo (opuštanje mišića). Olakšava uspavljivanje i poboljšava kvalitet i trajanje sna. Najvažnijim ljekovitim sastojcima pasiflore smatraju se flavonoidi i maltol koji imaju smirujući i uspavljujući učinak te se njena primjena preporučuje kod nervoze, nemira, nesanice, straha i tjeskobe. List matičnjaka zahvaljujući svom sedativnom i spazmolitičkom svojstvu dodatno pojačava umirujući efekat. Hmelj se koristi kao sedativ kod nervoze i nesanice. Svojim smirujućim djelovanjem nadopunjava učinke odoljena pa san traje duže, a rijeđi su i prekidi sna tokom noći.
Magnezij ublažava razdražljivost i opušta mišiće. Vitamin B6 pomaže metabolizam i iskorištenje magnezija u organizmu, a i sam pomaže kod nesanice i nervoze jer doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i održavanju normalnih psiholoških funkcija.

Indikacije
Relaxan dreams se preporučuju kod:

  • nesanice i poremećaja spavanja (olakšava uspavljivanje i poboljšava kvalitet sna);
  • isprekidanog sna;
  • poremećaja sna uslijed nagle promjene vremenskih zona.

Doziranje i način primjene
Jedna film tableta, uz tekućinu, pola sata prije spavanja. U skladu sa individualnim potrebama možete povećati dnevnu dozu na dvije film tablete. Preporučene dnevne doze ne smiju se
prekoračiti.

Pakovanje
30 film tableta u blister pakovanju, u kutiji.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.