Prostat Max – Bundevino ulje, 250 ml

18,80 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

  • Prostat-max, hladno cijeđeno bundevino ulje je proizvod visoke nutritivne vrijednosti, veoma cjenjeno zbog svog specifičnog, plemenitog mirisa i okusa.
  • Bundevine sjemenke imaju visok postotak proteina, 30-40%, sadržaj ukupnih ugljikohidrata se kreće od 10-20%, vode oko 5%, oko 2% mineralnih tvari i pektina. Bogato je vitaminima topljivim u mastima (D i K), vitaminima B1 i B2, celulozom, fosfornom i salicilnom kiselinom.
  • Sadrži i masne kiseline, te sadrži mnoštvo komponenti u tragovima koje djeluju pozitivno na ljudski organizam (antiinflamatorno, diuretski, antimikrobno, antioksidativno, kardioprotektivno). Pripada grupi visokokvalitetnih salatnih ulja, a dobija se cijeđenjem osušenih bundevinih sjemenki. Tokom tehnološkog procesa proizvodnje (temperatura cijeđenog ulja ne smije preći 50oC) sjeme i prirodni sastojci ulja ne smiju proći neželjene promjene. Hladno cijeđeno bundevino ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama i vitaminom E.
  • Značajan sadržaj vitamina A i C, kao i hidroksi kiselina reducira tragove starenja kože. Za mnoge fitosterole se smatra da imaju učinak u sniženja kolesterola.
  • Najdjelotvornije je u slučaju problema sa prostatom (benigna hiperplazija), te oslabjelim ili iritiranim mokraćnim mjehurom, a često se koristi i u cilju jačanja imuniteta i poboljšanja metaboličkih procesa.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.