Neuronal kapsule, a20

48,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Sastav i namjena

Neuronal kapsule sadrže posebne neurotropne sastojke, jedinstvenu kombinaciju nukleotida i vitamina. Pridonose normalnom radu živčanog sustava.

Nukleotid je hranjiva tvar koju oštećeni živci trebaju za obnovu u povećanoj količini. Dodavanjem nukleotida oštećene strukture se brže obnavljaju. Pridonosi stimulaciji rasta aksona (dugi izrastci iz živčanih stanica koji su primarni provodnici živčanog sustava), pridonose stabilizaciji staničnih membrana i proizvodnji acetilholina.

U slučaju oštećenja živaca povećana je potreba za određenim hranjivim tvarima i građevnim blokovima koji poboljšavaju proces oporavka oštećenih živaca.

  • Nukleotid je hranjiva tvar za obnovu oštećenih stanica. Oštećene živčane strukture se mogu vrlo brzo obnoviti. Obnavljanje se postiže rastom aksona (neuriti – duge izrasline živčanih stanica, primarni vodiči živčanog sustava), koji stabilizira stanične membrane živčanih stanica i povećava proizvodnju acetilkolina.
  • Tiamin pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Zalihe ovog vitamina u tijelu su relativno male te je potrebno voditi računa o njegovoj količini u našem organizmu. Višak tiamina se izlučuje u urinu.
  • Niacin (nikotinamid) je jedan od najvažnijih vitamina B-kompleksa. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
  • Piridoksin, moramo, kao i druge vitamine B kompleksa, redovito obnavljati u našem organizmu. Pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava i normalnoj sintezi cisteina.
  • Folnu kiselinu organizam ne može sam sintetizirati, pa se mora dobiti iz hrane. Ona ima ulogu u diobi stanica, a doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina.
  • Cijanokobalamin ima ulogu u diobi stanica i doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Način primjene

Jedna (1) kapsula dnevno, uz nešto tekućine.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.