Magnezij Malat 400 KAL, a90

47,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Namjena i sastav

Magnezijev malat je organska sol magnezija i jabučne kiseline, za kojega je klinički dokazano da umiruje i daje energiju stanicama mišićnog sustava.

  • Jabučna kiselina je prirodna voćna kiselina koja je prisutna u većini stanica u tijelu te je važan sastavni dio brojnih enzima ključnih za ATP sintezu i proizvodnju energije. Doprinosi u procesu transformacije hrane u energiju.
  • Magnezij je esencijalni mineral u preko 300 enzimatskih procesa u metabolizmu, tj. procese uključene u prijenos nervnih impulsa, sintezu proteina, Krebsov ciklus (jedan od glavnih procesa u metabolizmu proizvodnje energije), skladištenje energije, razgradnju masnih stanica, metabolizam DNA te regulaciju hormona.

Magnezij je prvenstveno pohranjen u koštanom tkivu i vrlo je bitan za apsorpciju kalcija u kostima.

Magnezijev malat pomaže kod povišene razine teških metala u tijelu tako što ih veže na sebe i čini neaktivnima te potiče nihovu eliminaciju iz organizma. Kod ljudi s kardiovaskularnim tegobama pomaže stabilizirati otkucaje srca te normalizira krvni tlak. Kod redovite primjene, smanjuje mogućnost nastajanja grčeva u mišićima.

Način primjene

Uzimati 2 tablete dnevno uz obrok ili čašu vode.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.