Uroforte tablete Biogelat a30

25,50 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Uroforte tablete Biogelat pomoć u liječenju infekcija urinarnog trakta.

Snaga brusnice

Dovoljan unos posebnih proantocijanidina (PAC) iz ekstrakta brusnice može doprinijeti liječenju infekcije mokraćnih puteva. Prianjanje i zadržavanje uropatogenih bakterija na površini sluznice može dovesti do kolonizacije bakterija, a potom i do infekcije. Studije iz uzoraka mokraće pacijenata pokazuju da ciljana dijetetska upotreba brusnice sa svojim sastojkom PAC spriječava prianjanje i zadržavanje bakterija za zid mokraćnog mjehura i time pozitivno djeluje na proces liječenja.

Posebno djelovanje listova breze

Listovi breze se u fitomedicini koriste već dugo vremena: listovi sadrže flavonoide, triterpene, saponine, gorke tvari, biljna štavila i eterična ulja kao najbitnije učinkovite tvari. Flavonoidi i kalij imaju efekt ispiranja. Listovi breze koriste se za ispiranje kod bakterijskih i upalnih oboljenja mokraćnih puteva.

Vitamin C i E za jak imunološki sistem

Kod pojave infekcija mokraćnih puteva izmjeren je porast leukocita, što vodi do povećanog oksidativnog opterećenja krvne plazme. Vitamini C i E sadržani u proizvodu BIOGELAT® UroForte brusnica svojim antioksidativnim djelovanjem doprinose jačanju imunološkog sistema.

Uroforte tablete Biogelat način primjene:

Otopite sadržaj jedne kesice u velikoj čaši vode i popijte. Brusnica UroForte granule se piju 1x dnevno, kao vruć ili hladan napitak. Potrudite se da pijete dovoljno tečnosti – ukupno 1,5 do 2 litra dnevno.

Dodatak ishrani nije zamjena uravnoteženoj ishrani. Koristiti pod medicinskim nadzorom.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.