Kamilica filter čaj

2,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Cvijet kamilice (Chamomillae flos) djeluje protiv upala, protiv grčeva i bolova u trbuhu, blago spazmolitski i blago umirujuće, a koristi se i za različite obloge. Zbog ugodne arome se koristi i kao osvježavajući napitak.

Opis

Kamilica filter čaj  20 x 1 g

Sastav

Kamilica, cvijet (Matricariae flos), pulvis

Namjena

Cvijet kamilice (Chamomillae flos) djeluje protiv upala, protiv grčeva i bolova u trbuhu, blago spazmolitički i blago  umirujuće, a koristi se i za različite obloge. Zbog ugodne arome se koristi i kao osvježavajući napitak.

Djelovanje

Nositelj ljekovitosti kamilice je njezino eterično ulje, i glavni sastojak azulen. Smole, gorke materije, tanini, gume i neka drugi kemijski spojevi koji se nalaze u cvijetu kamilice dopunjuju djelovanje njezinog eteričnog ulja, zbog čega cvijet ima kompleksno djelovanje. Azulen je ugljikovodik koji ne postoji kao takav u biljci, nego se javlja i prelazi s vodenom parom prilikom destilacije. U raznim preparatima kamilice, koji se nalaze u svijetu, azulen se vrlo brzo gubi. Zato je najbolji preparat jak čaj spravljen kad zatreba.

Priprema

Filter vrećicu prelijte s 2 dl ključale vode i poklopite. Nakon 5 -10 minuta izvadite filter vrećicu i uživajte u prirodnom okusu. Zasladite po želji. Čuvati na suhom mjestu.

Proizvođač

PHARMAMED d.o.o.  Dolac na Lašvi, bb 72270 Travnik Bosna i Hercegovina

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.