Iron oral spray BetterYou 25mL

29,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Željezo u spreju dodatak je prehrani također za dojenčad i djecu koji se preporuča u slučaju nedovoljne prehrane ili povećane potrebe za željezom.

Najviše željeza potrebno je upravo novorođenčadi i maloj djeci jer se zalihe željeza potroše već nakon 6 mjeseci starosti. Djeci od svih minerala najčešće nedostaje upravo željezo, posljedica čega mogu biti nemir i smetnje koncentracije, dok kroničan manjak može dovesti i do slabokrvnosti.

Doziranje:

Dnevna doza (4 potiska) sadrži 5 mg željeza. Djeca 1-2 potiska dnevno.
* Preporuča se da se za djecu do prve tri godine života. O dozama i upotrebi posavjetujete i s liječnikom.

 

Željezo doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkciji imunološkog sustava, kognitivnoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina te normalnom transportu kisika u tijelu. Željezo ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Nedostatak željeza jedan je od najčešćih problema današnjice. Nedostatak željeza posebice je čest kod žena i mladeži te se očitava u obliku umora.

Glavne funkcije željeza u tijelu su: otpuštanje energije kod metabolizma, nastajanje crvenih krvnih stanica i hemoglobina, prijenos kisika po tijelu, kognitivne funkcije, djelovanje (jačanje) imunološkog sustava, smanjenje umora i iscrpljenosti, dioba stanica,

Željezo se preporučuje  za:

  • odrasle koji imaju povećanu potrebu za željezom i žele izbjeći njegov nedostatak (trudnice, dojilje)
  • ljude koji zbog nedovoljne prehrane ne osiguravaju dnevne potrebe za željezom
  • ljude koji imaju slabiju sposobnost apsorpcije željeza iz svakodnevne prehrane (npr. nakon uklanjanja želuca ili dijelova crijeva)
  • ljude koji imaju povećani gubitak željeza (jake menstruacije, krvarenja).

Željezo u spreju ugodnog je okusa te stoga nije problematično za konzumaciju, a uz to ga tijelo vrlo dobro apsorbira i iskoristi.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.