HAYA – Magnezij Citrat 200 mg, tablete a100

31,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)
  • Sudjeluje u stvaranju stanične energije (ATP) i transportu glukoze u stanice.
  • Sudjeluje u neuromuskularnom prijenosu podražaja i metabolizmu kalcija.
  • Za kardiovaskularno zdravlje.
  • Kod migrena, fibromijalgija, grčeva u mišićima, PMS-a.
  • Ubrzava oporavak nakon napornog treninga.

Opis

HAYA – Magnezij citrat je dodatak prehrani, pomaže u proizvodnji više energije u ćelijama, ubrzava metabolizam, potiče rad mišićnog, živčanogsustava i krvnih žila.

Poboljšava oporavak mišića nakon fizičke aktivnosti.

Magnezij se sintetizira u ljudskom tijelu, ali često je potrebno osigurati dodatnu količinu kroz hranu. Aktivni fizički i psihički stres značajno povećava tjelesne potrebe za ovim elementom jer mineral sudjeluje u distribuciji signala do živčanih ćelija, proizvodnji proteina i regulaciji srčanog ritma. Njegova uloga neurotransmitera osobito je važna za normalnu funkciju cijelog tijela i njegov uravnoteženi unos smanjuje stres, poboljšava san i potiče bolje raspoloženje i smirenost.

Mineral je izuzetno važan za aktivne sportašejer regulira metabolizam i sudjeluje u sintezi proteina. Magnezij ima ulogu elektrolita i fizička aktivnost smanjuje njegov nivo u tijelu. Dopuna ovog elementa nakon vježbanja preduvjet je za održavanje ravnoteže elektrolita.

Drugo važno svojstvo magnezija, posebno za sportaše, je njegova sposobnost opuštanja mišićnih vlakana, sprječavanja grčeva i poboljšanja mišićne kontrakcije. Također igra ključnu ulogu u razvoju enzima koji reagiraju na proces oporavka i apsorpciju prehrambenih elemenata. Magneziji također utječe na sustav krvotoka. Proširuje krvne sudove, pomaže pri snižavanju krvnog pritiska i širi bronhije u slučaju plućnih poremećaja.
Magnezij citrat se lako i u potpunosti apsorbira u tijelu.

Način upotrebe:

Uzimaju se 2 tablete na dan uz obrok.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

HAYA – Magnezij Citrat sastav u jednoj tableti:

200 mg Magnezij citrata

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.