Femivitex kapi 50mL

19,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Prirodno rješenje za većinu ženskih tegoba.

Nema na zalihi

Opis

Femivitex kapi su na bazi biljke konopljika (Vitex agnus castus L.), koja se primjenjuje preko 2500 godina za regulaciju menstrualnih poremećaja, Hipokrat je spominje još u 4. stoljeću prije nove ere, a naučna istraživanja su to danas i potvrdila, suvremenim metodama ispitivanja.

Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe uslijed menstrualnih poremećaja kao što su:

STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tijela – menstrualni poremećaj ovulacije)
CISTE NA JAJNICIMA
MIOMI NA MATERICI
BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
ENDOMETRIOZE
SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
ACNE VULGARIS
MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
FIBROCISTIČNE PROMJENE U DOJKAMA

Ženski spolni hormoni osnova su spolne funkcije žene. Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona.

Femivitex kapi
se primjenjuju kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa). Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona tokom posljednje dvije nedjelje menstrualnog ciklusa. Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju žutog tijela koje priprema jajašce za oplodnju i uterus za eventualnu trudnoću. Femivitex kapi normalizira razinu progesterona kojeg izlučuje žuto tijelo – stoga pomažu obnovi zdrave menstrualne funkcije.

Mnogi menstrualni problemi su povezani sa smanjenom proizvodnjom progesterona u drugoj fazi menstrualnog ciklusa, koji se naziva i lutealna faza. Uslijed nedostatka progesterona u ovoj fazi menstrualnog ciklusa dolazi do dominacije estrogena, pa se javlja skraćenje tog perioda ciklusa. Skraćena lutealna faza sa previše estrogena i nedovoljno progesterona dovodi do različitih problema kod žena: obilne menstruacije, prečeste menstruacije ili potpuni izostanak iste. Femivtex kapi utiču na još jedan hormon – prolaktin (hormon koji utječe na mliječne žlijezde) može biti povećan u tom periodu, dovodeći do bola u dojkama, što je karakterističan sindrom PMS-a.

Biljni sastojci Femivitex kapi ne djeluju kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sustava. Femivitex kapi djeluju na hipotalamus i hipofizu, male žlijezde u mozgu koje kao dirigenti reguliraju sve ostale hormone u organizmu i dovode do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterona, odnosno indirektno utiču na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju razine prolaktina.

Femivitex kapi pomažu i kod drugih hormonskih poremećaja među koje svakako spada cistična hormonska hiperplazija endometrijuma (endometrioza), ovulacijsko krvarenje, anovulatorna krvarenja i hipotireoidizam. Od ginekoloških oboljenja koja izazivaju krvarenja izvan menstrualnog ciklusa najčešća su: cervikalna i endometrijalna polipoza, submukozni miomi, karcinom i sarkom cerviksa, materice i jajovoda, endometritis (posle abortusa, tuberkulozni ili izazvan stenozom cerviksa).

Biljni sastojci Femivitex kapi imaju povoljno djelovanje kod predmenstrualnih problema i dismenoreje, neurovegetativnih problema u toku menopauze (napadi vreline, obilno znojenje, poremećaj sna, nervoza, iritabilnost) i cističnih promjena na dojkama i jajnicima. S obzirom da je menopauza stanje vezano za hormone, Femivitex kapi mogu biti korisni za zdrav hormonski i emotivni život žene.

Sastav:

Tinktura ploda konopljike, AGNI-CASTI FRUCTUS L. Verbenaceae (1:5, sredstvo za ekstrakciju: ORGANSKI voćni destilat koji sadrži 68-70% v/v etanola) 20g.

Način doziranja:

Preporučena upotreba proizvoda: dva puta dnevno po 40 kapi, najmanje 3 – 6 mjeseci bez prekida, nakon čega treba napraviti pauzu.

Pakiranje:

bočica 50mL

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.