Doppelherz Calcium 750 + D3 + FOLNA + BIOTIN tablete A30

21,50 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Zdravlje mišića kostiju i hrskavice.

Nema na zalihi

Opis

Kalcij je mineral važan za niz vitalnih procesa u organizmu. Najvećim se dijelom (99%)  nalazi u koštanom sustavu. Negativna bilanca kalcija može dovesti do smanjene gustoće kostiju – osteopenije i osteoporoze. Osim toga, kalcij je važan za kontraktilnost poprečno-prugaste i glatke muskulature, sudjeluje u regulaciji propusnosti stanične membrane, pospješuje zgrušavanje krvi te ima izražen učinak na središnji živčani sustav i otpuštanje neurotransmitera u sinapsama.

Vitamin D je neophodan za ravnotežu kalcija i fosfata u organizmu te za rast i mineralizaciju kostiju i zubi. Zajedno s kalcijem koristi se u prevenciji i liječenju osteoporoze. Ima povoljan učinak i na imunološki sustav.

Biotin je esencijalni koenzim u četiri različita enzima koja sudjeluju u procesima konverzije ugljikohidrata, unesenih putem hrane, u energiju te u izgradnji i metabolizmu proteina i masnih kiselina. Osim toga, sudjeluju i u sintezi nukleinskih kiselina te aktivaciji folne kiseline. Biotin ili vitamin H vrlo je važan dio B-kompleksa koji pridonosi normalnom održavanju kose, kože i sluznica, normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji. Zbog doprinosa u regulaciji glukoze, suplementacija biotinom može smanjiti tegobe živčanog sustava izazvane kronično povišenim razinama glukoze – dijabetičke neuropatije.

Folna kiselina ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja srca; neophodna je za brojne metaboličke procese posebno u “brzorastućim” tkivima fetusa, za obnovu i stvaranje eritrocita i imunoloških stanica, sintezu i diobu DNA.

Način primjene:

1×1 dnevno

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Sadržaj u 1 tableti:

Kalcij 750 mg

Biotin 150 mikrograma

Folna kiselina 400 mikrograma

Vitamin D3 5 mikrograma

Bez glutena, bez laktoze.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.