CYDONIA Laneno ulje 100mL

7,90 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Laneno ulje pomaže kod reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, povišenog kolesterola i benigne hiperplazije prostate. Poznato je njegovo laksativno djelovanje, a posebno je važna pomoć u prevenciji nastanka karcinoma dojke i karcinoma prostate.

Opis

Proizvodi se hladnim prešanjem sjemena lana (Linum usitatissimum, L.)

Laneno ulje ima visoku nutritivnu vrijednost zbog sadržaja alfa-linolenske i linolne kiseline koje se ne proizvode u organizmu čovjeka, a imaju vitalnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima. Alfa linolenska kiselina je prekursor EPA i DHA kiselina koje su neophodne za nesmetano funkcioniranje važnih fizioloških sistema organizma.

Linolna kiselina kao vrijedan prehrambeni sastojak, ima niz zaštitnih uloga, pomaže jačanju obrambenih sposobnosti organizma, a kao vrijedan sastojak majčinog mlijeka ima poseban značaj za pravilnu ishranu dojenčadi.

Laneno ulje pomaže kod reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, povišenog kolesterola i benigne hiperplazije prostate. Poznato je njegovo laksativno djelovanje, a posebno je važna pomoć u prevenciji nastanka karcinoma dojke i karcinoma prostate.

Način primjene:

2 puta po jedni čajnu žlicu (5 ml) dnevno.

Pakiranje:

100ml

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.