5-HTP (5-HIDROXI TRIPTOFAN) CPS. A90 /HAYA/

40,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Dodatak prehrani koji može pomaći održavanju zdravog mentalnog stanja i dobrog raspoloženja.

Nema na zalihi

Opis

Haya Labs 5 HTP prirodna je supstanca koja se dobiva iz sjemena zapadnoafričke biljke Griffonia simplicifolia. Čovjek ima sposobnost da ga sam proizvodi iz L-triptofana – aminokiseline koja se nalazi u proizvodima koji sadrže proteine, mada konzumiranje ove aminokiseline ne osigurava stalan rast 5-HTP u tijelu.

U praksi, 5-hidroksitriptofan djeluje kao prekursor serotonina (5 HT) koji pretvara – osigurava porast razine ovog vrlo važnog hormona – neurotransmitera koji ima ogromnu ulogu u mnogim životnim funkcijama čovjeka. 5-HTP, oralno uzet, brzo ulazi u krvotok, a apsorpcija mu je veća od 70%. Za kratko vrijeme on prolazi “krvno-mozdanu” barijeru i započinje s djelovanjem.

Haya Labs 5-HTP – može podići razinu serotonina, ublažiti promjene raspoloženja i pomaći kod depresije. Osim toga, može smanjiti vrijeme potrebno za spavanje (produžava REM fazu), apetit te može pomoći u gubitku kilograma.

Haya Labs 5-HTP kao dodatak prehrani pomaže tokom stroge prehrane, kada nivo serotonina značajno padne, što se zauzvrat manifestira apetitom za ugljikohidrate. Haya Labs 5-HTP djeluje efikasno kao takozvani “blokator” apetita i pomaže u rješavanju jake gladi tokom teške prehrane.

Prednosti HAYA LABS 5-HTP:

  • Najveća doza 5-HTP na tržištu
  • Najekonomičnije pakovanje
  • Pomaže u održavanju prave razine serotonina u mozgu
  • Olakšava miran i dubok san
  • Kontrolira bol i emocije
  • Podržava borbu protiv glavobolje, tjeskobe i poremećaja apetita
  • Poboljšava koncentraciju
  • Poboljšava raspoloženje

Mjere opreza: 

Proizvod ne trebaju uzimati osobe preosjetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namijenjen osobama sa astmom, trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina. Ne smije se koristiti zajedno sa sintetičkim antidepresivima (SSRI i MAO inhibitorima). Ne smiju koristiti osobe koje boluju od bipolarnog poremećaja ponašanja. Ne smije se koristiti neposredno prije i tokom upravljanja vozilima i mašinama.

Doziranje: 

1×1 uvečer prije spavanja

5-HTP treba uzimati 2 sata prije ili nakon obroka. Poželjno zajedno s grickalicom bogatom ugljikohidratima ili sa tekućinom (sok od naranče). Trebate izbjegavati hranu bogatu proteinima nakon uzimanja 5-HTP. Preporučljivo je uzimati B3 i B6, C i magnezij istovremeno.

 

 

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.