Vražja kandža gel 200mL Pharmamed

7,90 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Za bolju pokretljivost zglobova; pomaže kod upala i bolova u zglobovima i mišićima

Opis

Doziranje i način primjene

Vražja kandža gel se nanosi u tankom sloju na bolna mjesta (kao što su vrat, zglobovi ili donji dio leđa), a zatim se umasira i pusti da djeluje. Vražja kandža gel se može koristiti 2 do 3 puta na dan.

Sastav

Vražja kandža gel sadrži ekstrakt vražje kandže (Harpagophyti procumbens decoctum), eterično ulje bora, pročišćenu vodu, parafin, karbomer, metilparahidroksibenzoat, natrijev hidroksid, boja kinolin žuta C.I. 47005 (E 104).

Korijen vražje kandže

Korijen vražje kandža ili Harpagophyti radix D.C. sadrži iridoidne glukozide, prvenstveno harpagozid i harpagid, fitosterole, triterpene i fenole.  Zbog navedenih supstanci vražja kandža djeluje protuupalno, analgetički i antireumatski. U in vitro ispitivanjima utvrđeno je da korijen vražje kandže za razliku od drugih supstanci ne inhibira sintezu prostaglandina. U pretkliničkim ispitivanjima sa ljudima dokazano je da korijen vražje kandže djeluje protuupalno jer inhibira enzim lipoksigenazu, enzim koji je odgovoran za biosintezu leukotrijena. U monografiji njemačke Komisije E korijen vražje kandže se preporučuje kao pomoćno sredstvo za liječenje koštano – mišićnih oboljenja. Također se preporučuje u liječenju osteoartritisa jer smanjuje potrebu za analgeticima i nesteroidnom protuupalnom terapijom.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.