Rolly multivitaminski sirup, 150 mL

11,90 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Rolly multivitaminski sirup sadrži mješavinu, vitamina, minerala i esencijalnih oligoelemenata i pomaže da se nadoknadi nedostatak ovih tvari kod djece. Rolly multivitaminski sirup pomaže u očuvanju zdravlja i vitalnosti djece. Pored vitamina, minerala i oligoelemenata sadrži i matičnu mliječ koja ojačava imunološki sustav djeteta.

Opis

Sastav i namjena

  • Rolly multivitaminski sirup sadrži vitamin C, E, B3, B5, B6, B1, B2, A, B9, B8, B12, kalcij, magnezij, željezo, royal jelly i aromu narandže.

Rolly multivitaminski sirup se preporučuje djeci:
– za normalan rast i razvoj organizma,
– za poboljšanje i zaštitu imunološkog sustava,
– djeci sa smanjenim apetitom i simptomima kao što su pospanost u školi, iscrpljenost i razdražljivost u večernjim satima,
– kao dodatak antibiotskom liječenju,
– kao dijetetski nadomijestak vitamina i minerala naročito djeci tokom zime i proljeća.

Vitamini i minerali su tvari neophodne za pravilno funkcioniranje organizma.

  • Vitamini A i E su liposolubilni vitamini i oni igraju važnu ulogu u jačanju vida, zdravlja kože kao i zaštite lipidnih dijelova stanica od slobodnih radikala.
  • Hidrosolubilni vitamini B1, B2, B6, B12, folna kiselina, niacin i vitamin C su esencijalni i uključeni su u mnoge aktivnosti organizma kao što je proizvodnja energije na staničnom nivou, biosinteza enzima i hormona, imunološka reakcija te zaštita hidrofilnih dijelova stanice od slobodnih radikala. Vitamin C potpomaže apsorpciju željeza i sudjeluje u mnogim oksido-redukcijskim procesima u organizmu.
  • Minerali u tijelu obavljaju funkcije kao što su jačanje kostju i zuba, služe kao gradivni elementi organa i mišića, krvi, živaca i drugih organskih tkiva, aktiviraju enzimatski sistem, sudjekuju u u održavanju acidobazne ravnoteže te u komunikaciji živčanog sustava, u metaboličkim reakcijama itd.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.