Natural Wealth Kalij Magnezij + C šumeće tablete, a10

17,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)
  • šumeće tablete ugodnog okusa grejpa
  • za ravnotežu elektrolita i normalan krvni tlak
  • prilikom bavljenja sportom

Opis

Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita. Kalij doprinosi održavanju normalnog krvnog tlaka.

Kalij je vrlo značajan mineral u tijelu. Iznimno je važan za pravilno funkcioniranje stanica, tkiva i organa te sudjeluje u regulaciji brojnih procesa u organizmu. Kao elektrolit, bitan je za održavanje ravnoteže tekućine/elektrolita u tijelu. Osim toga, potreban je za zdravlje živčanog sustava jer sudjeluje u prijenosu živčanih impulsa. Također, sudjeluje u relaksaciji mišića te doprinosi održavanju normalnog krvnog tlaka.

Kalij je široko zastupljen u hrani, a osobito je njime bogata hrana biljnog porijekla – voće i povrće. Najbolji izvor je svježa, minimalno obrađena hrana, a namirnice bogate kalijem su avokado, marelice, banane, krumpir, grah, zeleno lisnato povrće, rajčica, lubenice, jabuke, naranče i drugi citrusi te njihovi sokovi. Kalij se u određenoj količini nalazi i u mesu i ribi, orašastim plodovima te mlijeku i mliječnim proizvodima.

Većina ljudi pravilnom prehranom bogatom voćem i povrćem organizmu osigurava potrebnu količinu kalija. No, u nekim slučajevima poput bavljenja sportom (znojenje), intenzivnog fizičkog napora, povraćanja i proljeva dolazi do značajnog gubitka kalija pa je potreban i njegov dodatan unos.

Uzimajte kalij i magnezij zajedno

Kalij i magnezij izrazito su međuovisni  i jedan ne može bez drugoga. Kada dolazi do gubitka kalija, gotovo uvijek ga prati i gubitak magnezija.  Kalij se često ne može nadoknaditi, ako se ne daje magnezij.

 

Način uzimanja:

Jednu šumeću tabletu dnevno otopiti u čaši vode.
Svježe pripremljen napitak odmah popiti.

Pakiranje:

10 šumećih tableta

JEDNA (1) ŠUMEĆA TABLETA SADRŽI:

KOLIČINA %PU*
Kalij 500 mg 25
Magnezij 400 mg 107
Vitamin C  60 mg 75

*preporučeni dnevni unos

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.