JOMELOP E losion 145mL

18,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Za uklanjanje ožiljaka, keloida i posljedica od opeklina.

Opis

Ovaj melem svojim pogodnim ljekovitim sastavom vrlo učinkovito djeluje kod opekotina prvog stupnja, tako što odmah po stavljanju na opečeno mjesto bol se smanji i gubi se eritem (crvenilo) u relativno kratkom vremenskom periodu. Ovaj melem je pokazao velik rezultat u skoro potpunom smanjenju, odnosno otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opeklina i drugih vrsta povreda.

Način primjene kod opekotina:

Prvo dobro oprati ruke. Ovo se postiže pranjem u toploj vodi sa sapunom uz upotrebu četkice. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol).

Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina, gdje je na opečenom mjestu ostala nepovrjeđena koža zahvaćena jačim eritemom (crvenilom). Zato treba hitno reagirati, tj. tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mjesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod učinkom melema, sve dok se crvenilo ne izgubi.

Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opeklinu, koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može trajati 2-4 sata od trenutka kada je melem stavljen na opeklinu.

Način primjene kod ožiljaka i keloida:

Keloidno deformirano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom divlje meso) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dječjeg ili glicerin sapuna, a zatim to mjesto osušiti čistim mekim peškirom.

Tako pripremljeno mjesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5-10 minuta uz povremeno dodavanje melema. Ovo činiti ujutro i uvečer prije spavanja.

Kod starih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20-30 minuta uz primjenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, uvečer prije spavanja, na ožiljke i keloide staviti četverostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć.

Terapija traje zavisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.

Prije svake upotrebe snažno promućkati.

Sastav:

Aqua, Extra virgin olive oil, Lanolinum anhidricum, Acidum stearicum, Lavender oil, Herbal extract, Euxyl K100 0,04%

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.