Jointace gel 75mL

30,70 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Jointace Gel za masažu sadrži glukozamin i kondroitin u kombinaciji s mentolom i vrijednim eteričnim uljima. Napredna lipofilna formula omogućava postepeno otpuštanje i maksimalnu penetraciju aktivnih tvari u tkivo.

Opis

Jointace Gel sadrži mentol koji hladi. Postupak hlađenja bolnog mjesta smanjuje dotok krvi u zahvaćeno tkivo i doprinosi smanjenju oštećenja. Može se koristiti kod uganuća zgloba, bolova povezanih s artritisom, bolova u vratu i leđima, kao i za bolne mišiće.

Osnovne karakteristike:

glukozamin & kondroitin
mentol koji hladi
aromaterapijska ulja
lipofilna tehnologija izrade
maksimalna penetracija u tkivo

Jointace Gel predstavlja važan iskorak u tehnologiji proizvodnje gelova. Posebno je namijenjen sportašima, ali  i svim ostalim osobama koje brinu o zdravlju zglobova.

UPOZORENJE

Samo za vanjsku primjenu. Ne primjenjujte na oštećenu kožu. Jointace Gel sadrži glukozamin koji prirodno sadrži kitin. Ne koristite ukoliko ste alergični na ribe ili školjkaše. Dijabetičari i osobe koje uzimaju lijekove protiv zgrušavanja krvi prije upotrebe ovog proizvoda trebaju se konzultirati sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Prekinite upotrebu ukoliko primijetite iritaciju kože. Nije namjenjeno djeci mlađoj od 10 godina. Držati van dohvata djece. Čuvati na suhom mjestu i temperaturi do 25°C, podalje od direktnih sunčevih zraka. Nakon upotrebe tubu dobro zatvoriti.

Proizvod sadrži prirodna ulja. Izbjegavajte direktan kontakt s odjećom i materijalima koji bi mogli ostati umrljani uljem.

NAČIN UPOTREBE 

Umasirajte gel direktno u zglobove ili mišiće. Preporučamo postupak ponoviti 2-3 puta na dan.

SASTOJCI

Aktivne tvari

Glukozamin sulfat
Kondroitin sulfat
Mentol

Aktivna eterična ulja

Ulje đumbira
Ulje eukaliptusa
Ulje slatke naranče
Ulje klinčića
Ulje lavande
Ulje komorača

 

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.