Inofolic vrećice A30

39,90 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Prekretnica u liječenju PCOS-a (Sindroma policističnih jajnika) i steriliteta. Dodatak ishrani koji je poboljšao kvalitetu života ženama širom svijeta.

Opis

INOFOLIC je dodatak ishrani baziran na Mio-Inozitolu i folnoj kiselini potreban da izbalansira količinu ovih suplemenata, ukoliko je njihov unos smanjen ili je organizmu potrebna veća količina istih.

U liječenju PCOS-a tretman INOFOLIC®-om se, od do sada poznatih metoda liječenja, pokazao i dokazao kao najdjelotvorniji (rezultati kliničkih ispitivanja).

Inofolic – učinkovit tretman za:

  • Narušenu hormonsku ravnotežu kod žena u reproduktivnom dobu (očituje se kroz neredovne menstruacijske cikluse ili njihov izostanak)
  • Inzulinsku rezistenciju (smanjena osjetljivost na inzulin) što rezultira povećanom tjelesnom težinom, naročito pojavom masnih naslaga u predjelu stomaka i bokova, a negativno utiče i na balans spolnih hormona (progesterona, testosterona i estrogena)
  • Hirzutizam i hiperandrogenizam žena (pojačana maljavost po tijelu, prorjeđivanje kose, pojava akni nakon puberteta)
  • Infertilitet izazvan izostankom ili neredovnom ovulacijom
  • Sterilitet zbog nekvalitetnih jajnih ćelija (oocita)

INOFOLIC® ponovo uspostavlja ovulaciju. U studiji na 30 žena sa PCOS-om, suplementacija sa INOFOLIC®-om, 2 kesice dnevno za 6 mjeseci je uspostavila spontanu ovulatornu aktivnost.

Način primjena:

Rastvoriti sadržaj kesice u čaši vode i popiti. Preporučena dnevna doza dvije kesice dnevno.

Sastav u dnevnoj dozi (dvije kesice):

Mio-inozitol 4000mg, Folna kiselina 400 µg.

Pakiranje:

30 vrećica

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.