GE 132 kapsule 60 kom.; Kompleks snažnih antioksidansa

119,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

GE132 je kompleks snažnih antioksidanata koji uz terapiju pomažu u liječenju najtežih bolesti.

Opis

GE 132 kapsule je dodatak prehrani koji sadrži kombinaciju šest veoma snažnih antioksidanata i to:

Reiši gljiva ili Ganoderma lucidum

Još se naziva i “biljkom dugovječnosti”, “biljkom duhovne moći”, “gljivom besmrtnosti”, “eliksirom života” itd. Ganoderma lucidum je izuzetno jak antioksidant koji otklanja slobodne radikale u ljudskom organizmu, čime može značajno spriječiti razvoj brojnih teških bolesti. Istraživanja su pokazala i antitumorska svojstva ekstrakta ove gljive, ali i sposobnost da povećava senzitivnost tumorskih ćelija na neke antitumorske lijekove (npr., na cisplatin). Također, uočeno je i da ekstrakt Ganoderme lucidum može dovesti do značajnog umanjenja osjećaja muke i gađenja kao sporednih učinaka kemoterapije i radioterapije. Ganoderma lucidum posjeduje i imunomodulatornu aktivnost (prilagođava imunološki odgovor organizma na prisustvo određenog stimulansa). Ganoderma lucidum umanjuje i agregaciju trombocita i stvaranje krvnih ugrušaka, čime značajno umanjuje mogućnost infarkta srca, mozga i ostalih vitalnih organa. Također, pomaže i normalizaciji vrijednosti povišene razine kolesterola i šećera u krvi, kao i arterijskog krvnog tlaka. Ovim ima značajnu ulogu i u sprječavanju nastanka ateroskleroze. Ganoderma lucidumima ima i antialergijska svojstva, a povoljni učinci su uočeni i tokom regeneracije jetre nakon toksičnih oštećenja. Posjeduje još i antimikrobna svojstva (antibakterijska i antivirusna), a uočeno je i da ima pozitivne efekte na benignu hiperplaziju prostate.

Matična mliječ

Djeluje povoljno na imunološki sustav organizma, antibakterijski i antivirusno. On vraća energiju stanicama, regenerira organizam rekonvalescenata, pomaže regulaciji metabolizma, jača imunitet i poboljšava krvnu sliku. Uočeno je i da matična mliječ poboljšava stanje kod Parkinsonove bolesti (primijenjen uz redovnu terapiju ove bolesti) i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Resveratrol

Resveratrol u GE132 potiče iz crnog grožđa. On povoljno utječe na srce i krvne žile time prevenirajući aterosklerozu. Također, umanjuje i agregaciju trombocita, čime pomaže sprječavanju stvaranja tromba, odnosno srčanog i moždanog udara. Resveratrol umanjuje i karcinogenezu, rast i širenje malignih oboljenja. Pozitivni učinci resveratrola uočeni su i na vrijednost šećera i masnoća u krvi, kao i na same simptome dijabetesa (učestali osjećaj gladi, žeđi, gubitak apetita itd.). Resveratrol ima i antivirusna svojstva.

Ajkulin proteinski kompleks

Posjeduje u svom sastavu alkilglicerole i skvalamin. Alkilglicerol djeluje kao antioksidant. Pored toga, ispoljava i imunomodulatornu aktivnost u organizmu (adaptira imuni odgovor na prisutni stimulus). Također, alkilgliceroli ispoljavaju i antitumorsku i antimetastatsku aktivnost prvenstveno zahvaljujući umanjenju procesa stvaranja krvnih žila (angiogeneza) koji ishranjuju tumorsku masu. Uočeni su i pozitivni učinci alkilglicerola na hematopoezu, ali i na kvalitetu spermatozoida. U ajkulin kompleksu, nalazi se još i skvalamin. Skvalamin je steroidni, prirodni antibiotik topljiv u vodi. Neka istraživanja su ukazala da pokazuje jaku antibiotsku – baktericidnu i fungicidnu aktivnost. Skvalamin je pokazao dobre efekte i kao dodatak terapiji nekih malignih oboljenja (karcinoma pluća, mozga, ali i drugih), starenjem uslovljene makularne degeneracije, ali i u kontroli tjelesne težine kod muškaraca.

Zeleni čaj

Upotrebljava se u tradicionalnoj medicini više od 3.000 godina. Zahvaljujući polifenolima, prvenstveno epigalokatehin-galatu (EGCG) i elaginskoj kiselini, ekstrakt zelenog čaja posjeduje višestruke učinke. EGCG umanjuje stvaranje inflamatornih faktora i umanjuje aktivnost enzima metaloproteinaze (ima ulogu u nastanku srčanih oboljenja, reumatoidnog artritisa, ali i u karcinogenezi, kao i nastanku udaljenih metastaza primarnih tumora). Zeleni čaj je i jak antioksidant. Također, uočeno je u studijama da djeluje i tako što stimulira rad jetrenih enzima zaduženih za detoks organizma od različitih zagađivača kao i karcinogena. Pored toga, povoljno utječe i na biokemijske parametre u krvi (šećer, masnoće itd.). Uočen je i protektivan učinak u odnosu na maligna oboljenja. Pozitivan učinak ekstrakta zelenog čaja uočen je i kod oboljenja srca i krvnih žila (uzrokuje pad serumskih masnoća – kolesterola i LDL-a). Ekstrakt zelenog čaja posjeduje i antibiotska svojstva. U nekim istraživanjima uočeno je i to da je kod postmenopauzalnih žena, koje su uzimale ekstrakt zelenog čaja, došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta života. Zapaženo je i da EGCG blago pospješuje izlučivanje vode iz organizma. Elaginska kiselina je polifenolni spoj iz grupe hidrosolubilnih tanina. Pokazuje učinak na kancerogene tvari, umanjuje degeneraciju i malignu alteraciju zdravih stanica.

Šipak

Prirodni izvor vitamina C, koji je od davnina poznat kao snažan antioksidant. Šipak je od davnina poznat kao iznimno ukusna, ali i zdrava voćka. Spada u jedno od najljekovitijih voća na svijetu. Njegov slatkasto gorkasti okus upakiran je u preko 600 sjemenki po plodu koje su prepune vitaminima i antioksidansa. Blagotvorno utječe na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav. Konzumiranjem nara poboljšat ćete i ljepotu kose i noktiju, ali i pomoći si u procesu mršavljenja jer smanjuje apetit. Preventiva, ali i pomoć u procesu liječenja zloćudnih oboljenja dojke, prostate, želuca, pluća, kože i leukemije također su odlike ovog ukusnog voća.

GE 132 kapsule način primjene:

  • u cilju očuvanja zdravlja i prevencije bolesti – 2×1 kapsula, prije doručka i ručka
  • uz redovnu terapiju već nastalog oboljenja – 2×2 kapsule, prije doručka i ručka prvih mjesec dana; potom nastaviti s 2×1 kapsulom.

Osobama koje pate od probavnih smetnji, savjetuje se uzimanje GE 132 kapsule uz obrok, ili neposredno nakon obroka. Kapsule popiti s čašom vode sobne temperature.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.