CYDONIA Gavez mast 30g

6,10 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

CYDONIA Gavez mast djeluje putem alantoina koji je aktivator rasta stanica. Alantoin ubrzava zarastanje rana, obnavljanje slomljenog koštanog tkiva, kao i tetiva oštećenih uslijed iščašenja i uganuća. Ovo je moguće zahvaljujući brzoj difuziji alantoina kroz kožu i okolna tkiva.

Gavezova mast omogućava brzi nestanak modrica i podlijeva, tako što dovodi do hemolize eritrocita u oštećenom tkivu.

Za liječenje rana, i čireva na koži, veoma je važan tzv. “flaster-efekt” toniziranja oboljelog područja uslijed prisustva sluzi i tanina, dok alantoin sprječava formiranje ožiljaka ubrzanim obnavljanjem stanica epitela kože. Adstrigentno djelovanje tanina je važno za zaustavljanje krvarenja.

Pogodna je za upotrebu na licu prije treninga pogotovo prilikom izlaganja hladnoći i kiši. Bogata formulacija sa zemljanim, dubokim mirisom, sa baznim sastojcima koji harmoniziraju ovaj osjećaj, obogaćuje i hrani područje, ne ostavljajući masni film.

 

Pakovanje: 30g

 

CYDONIA Gavez mast primjena: 

Dobro umasirajte mast od gaveza u kožu posebno na izložena područja: šake, ruke i noge. Na ovaj način može pomoći da se zadrži normalna prirodna barijera protiv agresivnih elemenata okoliša.

 

Upozorenja:  Čuvati dalje od dohvata i pogleda djece. Provjeriti na alergije.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.