AKTIVNI UGALJ KAPSULE A20 MAXMEDICA

5,70 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Detoksikacija organizma aktivnim ugljem je brza pomoć onda kada je potrebno ne samo u rješavanju trenutnih tegoba, već i u općem saniranju simptoma nadutosti, mamurluka, pa i problema sa kožom i desnima.

Opis

Aktivni ugalj, poznat i kao medicinski ugalj, predstavlja tip amorfnog oblika uglja dobivenog destruktivnom destilacijom materijala kao što su drvo različitih biljaka i kore kokosovog oraha i kao takav ima znatno veću specifičnu površinu od običnog uglja. On predstavlja fini, crni prah uglavnom čistog ugljika. Velika površina aktivnog uglja daje odličan kapacitet apsorpcije ovom materijalu.

Upravo je ova velika apsorpcijska moć aktivnog uglja utjecala na njegovu primjenu u mnogim industrijama kao i u medicinske svrhe. Postoje različite vrste aktivnog uglja sa različitim karakteristikama.

Koja je primjena aktivnog uglja u kozmetici?

Aktivni ugalj se koristi i u kozmetičke svrhe za pripremu maski za čišćenje lica, kao i za izbjeljivanje zubi. Pored efekta bijeljenja zubi, aktivni ugalj pomaže i u prevenciji karijesa, lošeg zadaha i bolesti desni.

Djelotvornost proizvoda MaxMedica Aktivni ugalj?

Pomaže kod nadutosti, plinova i aerofagije (nesvjesno gutanje vazduha tokom jela).

Detoksikacija organizma aktivnim ugljem je brza pomoć onda kada je potrebno ne samo u rješavanju trenutnih tegoba, već i u općem saniranju simptoma nadutosti, mamurluka, pa i problema sa kožom i desnima.

Kao sastavni dio kućne ljekarne poželjno ga je imati sa sobom na putu, odmoru i na izletima.

Uporaba i primjena

Pored drugih supstanci korišten je za liječenje određenih poremećaja i bolesti, uključujući hiperlipidemiju, bolesti jetre, bilijarnog trakta i bubrega. Također, oralno uneseni aktivni ugalj snižava nivo holesterola, smanjuje nadutost i količinu crijevnog plina. Ugalj predstavlja gastrointestinalni absorbens i može imati hipokolesterolemičnu aktivnost.

Preporučuje se:

  • Kod problema sa probavom
  • U slučaju nadutosti i plinova
  • Kod aerofagije (nesvijesno gutanje zraka tokom jela)

Pakiranje: 20 kapsula

Način uporabe:

Kod problema sa probavom: po potrebi uzeti 2-3 kapsule, 3-4 puta na dan. Ukoliko je potrebno sadržaj kapsule može se razmutiti u čaši vode i popiti.

Kod nadimanja nakon obroka: uzeti 1 g (4 kapsule) 30 minuta pre i 1 g (4 kapsule) neposredno posle obroka.

Djeca mlađa od 3 godine: 1 kapsula dnevno uz konzultaciju sa ljekarom. Sadržaj kapsule rastopiti u čaši vode i popiti.

Sastojci: aktivni ugalj (medicinski aktivni ugalj dobiven karbonizacijom ljuske kokosovog oraha);

kapsula: želatin;

boje: crni oksid željeza i titan-dioksid.

 

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.